4yourlooks@gmail.com  |  06 - 27 27 72 37

huidhonger

Onze huid is de grootste communicatiemiddel wat we hebben naast, spraak, horen en lichaamstaal.

Communicatie via de huid gaat door middel van aanrakingen.  Aanrakingen kunnen zijn strelen, massage of gewoon dat iemand je aanraakt.

Iedereen heeft behoefte aan aanrakingen, in welke vorm dan ook.

Maar in de loop der jaren is men verleerd om elkaar aan te raken (taboe sfeer). Bij baby’s en kinderen wordt het normaal gevonden, maar zelfs dat loopt terug. Kijk naar de toenemende aanbod aan cursus baby massage.

Huidhonger is honger naar aanrakingen, de communicatie tussen 2 mensen. Een teder contact van verbondenheid. Veel mensen herkennen of erkennen niet dat dit er is. Ze weten dat er iets ontbreekt en dat ze iets missen in hun leven, maar ze kunnen niet zeggen wat het nu eigenlijk is. “Huidhonger”.

Als ze zich dan uitspreken dan wordt direct verondersteld dat men intiem wil zijn met de ander, terwijl dat absoluut niet het geval hoeft te zijn.

Aanrakingen van een ander zegt meer dan gesproken woorden.

Geef je honger naar contact voeding in een interactie met een ander. Soms is een hand op een arm leggen al genoeg. Een omhelsing.

Wil je verder gaan denk dan eens aan een ontspanningsmassage. Lichte aanrakingen van een massage geven vaak een diep gevoel van “geraakt’ te worden. Een gevoel van tederheid, genegenheid en geborgenheid. Een gevoel van ‘ik ben het waard om van te houden’.